2017

De siste årene har Oslo Kammerkors internasjonale oppmerksomhet og etterspørsel økt betraktelig. I 2015 ble koret invitert til Carnegie Hall i New York, etter å ha blitt lagt merke til under Verdenssymposiet for kor i Korea sommeren før. I New York urframførte Oslo Kammerkor Ørjan Matres «Halleluja, vår strid er endt», arrangert for orkester, kor og 200 barnekorister, med korets damer som solister, stående ytterst på scenekanten. Det hele var en stor suksess, og for Oslo Kammerkor markerte dette året starten på en spennende tid.

Oslo Kammerkor var blant de heldige som fikk prosjektstøtte av Kulturrådet for 2016. Det har gitt mulighet til å bruke tid på å jobbe med et stort prosjekt som ligger Oslo Kammerkors sangerhjerter nære, nemlig en utvidet utforskning av den rike, norske folkemusikken.

En del av prosjektet innebærer fokus på den enkeltes sangers utvikling. Unni Løvlid har gitt individuelle sangtimer til alle sangerne i koret. Hun har også deltatt aktivt i innstuderingen av folketonene på fellesøvelser. Dette har ført til større forståelse av den tradisjonelle norske vokalmusikken, både som solist og i kor. Gjennom arrangementer av spellemannsprisvinner Ørjan Matre bringes det solistiske og koraspektet sammen. Flere av folketonene får ny drakt, og bruk av hele rommet har vært spesielt viktig i utformingen av arrangementene. Arrangementene er skrevet spesielt for korets sangere, og Matre og dirigent Håkon Daniel Nystedt eksperimenterer blant annet med inndeling av koret i solo- eller akkompagnement-kvartetter, som på konsert står spredt rundt publikum. Urframføringen fant sted i Nordstrand kirke i juni 2016.

Dette prosjektet fanger mye av Oslo Kammerkors essens, og det er dette som presenteres ved flere anledninger i 2017. Høsten 2016 reiste Oslo Kammerkor og Unni Løvlid til Sør-Korea med dette repertoaret, invitert til å synge på åpningskonserten av Busan Choral Festival.

Våren 2017 reiste Oslo Kammerkor til USA, invitert til å synge en konsert i Carnegie Hall i New York. Høstens store prosjekt er en CD-innspilling av norske folketoner arrangert av Ørjan Matre i samarbeid med 2L.

Oslo Kammerkor synger også på flere konserter i Norge. For jevnlige oppdateringer. Følg oss også på Instagram!

© 2016 Oslo Kammerkor