Prayers and meditations
av on august 27, 2016i Pressemeldinger

Oslo Kammerkor og Misha Alperin ønsker velkommen til konsert og plateslipp i Asker Kirke 25. og 26. april 2016. I Prayers and Meditations møtes folkemusikk fra Bulgaria, Russland og Norge den vestlige kormusikken, og de forskjellige musikkstilenes særegenheter forenes av Alperins improvisasjon til et sterkt og unikt musikalsk uttrykk.

Våren 2015 begynte samarbeidsprosjektet Prayers and Meditations i regi av Misha Alperin, og plateselskapet Jaro fattet raskt interesse. CD-en er et live-opptak fra konserten vår i Ris kirke i april 2015. Et knapt år senere kan vi endelig glede oss over at CD-en er utgitt.

Etter en lang sykdomsperiode hadde Alperin en personlig religiøs opplevelse og en musikalsk åpenbaring. Ut av denne skjellsettende opplevelsen har Prayers and Meditations sprunget ut, og har blitt et prosjekt som ligger Alperins hjerte nær.

Forening og lys har vært nøkkelord for Alperin i utformingen av Prayers and Meditations. I møtet mellom folkemusikken fra øst og vest skjer det noe spesielt, og ideen om noe overordnet og allment musikalsk, som forener særegenhetene i hver av de forskjellige musikkstilene, er svært sentral. Alt er musikk. I såre klagesanger, kraftfulle korpartier, lange, meditative strekk, bundet sammen av Alperins improvisasjoner skapes et helhetlig inntrykk som rører ved noe dypt menneskelig.

Mikhail (Misha) Alperin er jazzmusiker, pianist, komponist og arrangør. Han er internasjonalt kjent blant annet som grunnlegger og medlem i Moskow Art Trio, som har hatt stor suksess med flere innspillinger, blant annet på prestisjetunge ECM. Han er bosatt i Oslo og er professor ved Norges Musikkhøgskole. Misha Aplerin har et særegent musikalsk uttrykk som baserer seg på særlig østlig folkemusikk og improvisasjon. 

© 2016 Oslo Kammerkor