Håkon Daniel Nystedt

Håkon Daniel Nystedt er en av Norges mest ettertraktede dirigenter, og behersker både korklangen og det store orkestermaskineriet. Han startet sine studier i dirigering ved Norges Musikkhøgskole under Grete Pedersen og Ole Kristian Ruud. I 2009 ble han tatt opp til soliststudiet i orkesterdirigering ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, der han fikk veiledning av Giancarlo Andretta, Giordano Bellincampi og Michael Schönwandt. I 2007 mottok Nystedt KORK-prisen i kategorien «ung og lovende» etter en oppsetning av Dvoraks Requiem. Nystedt har et bredt repertoar, og har de siste årene dirigert flere av de fremste skandinaviske orkestrene, i tillegg til flere internasjonale engasjementer som både foreleser og gjestedirigent.

Håkon Daniel Nystedt har vært kunstnerisk leder for Oslo Kammerkor siden 2005, og ledet koret gjennom flere internasjonale turneer i blant annet Sør-Korea og USA.

Les om Håkon Nystedts tolkning av bestefaren Knut Nystedts musikk: http://www.vl.no/hakon-daniel-nystedt-fant-veien-inn-i-farfarens-musikk-1.420847

oslo kammerkor osafestivalen 2011

© 2016 Oslo Kammerkor